Historie

In 1861 bouwde Jan Antonie van Houselt een molen, die in de zomer van 1877 na een blikseminslag tot op de grond toe afbrandde. Er werd middels verzekeringsgeld een ruim 100 jaar oude oliemolen aangeschaft die op zeven boerenwagens naar Radewijk werd gebracht. Deze werd omgebouwd tot Korenmolen Windlust en in december 1877 in gebruik genomen.

 

Korenmolen Windlust omstreeks 1900-1905.

In 1881 nam de oudste zoon, Hendrik van Houselt het molenaarsbedrijf over, die het op zijn beurt in 1908 overdroeg aan zijn neef Jan Antonie ter Voorde. Deze zette dat jaar een nieuwe kap op de molen. Hij begon met een boerderij omdat de opbrengsten van de molen niet voldoende waren om van te leven.  In 1934 kwam zoon Jan Gerhard op 17-jarige leeftijd als molenaar in het bedrijf van zijn vader te werken. Zijn jongere broer Johan bemoeide zich hoofdzakelijk met de boerderij.

Rond 1976 onderging de molen een uitgebreide restauratie en is de molen geschikt gemaakt voor het malen van producten voor menselijke consumptie. Jan Gerhard is maar liefst 73 jaar actief molenaar geweest. Zijn dochter Jo en haar man Johan Nijeboer runden vanaf 1987 de molen. Medio jaren negentig begonnen Jo en Johan met het samenstellen van eigen bakmixen. Aanvankelijk met een vijftal varianten en inmiddels zo'n 40 verschillende soorten.                    

Per 1 juli 2014 heeft de familie de exploitatie van de molen inclusief de molenwinkel overgedragen aan de Baalderborg Groep. Die heeft de molen uitgebreid met een eigen bakkerij. Naast het maalwerk voor bakkerijen en het samenstellen van bakmixen, wordt er sindsdien in de molen ook banket gebakken en brood & banket bezorgd in de omgeving.